tisdag, augusti 17, 2010

Läst på Aftonbladet idag

Sabuni: Kortad ledighet och låg lön

Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP).
Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP).
Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.

Så vill integrationsministern öka chanserna för flyktingar på arbetsmarknaden

Särskilda, snävare regler för föräldraledighet för utlandsfödda och fler enkla, lågt betalda jobb ska öka chanserna för flyktingar att snabbt komma ut på arbetsmarknaden och därmed integreras i det svenska samhället.
Förslagen står att läsa i integrationsministern och folkpartisten Nyamko Sabunis bok "Det nya Sverige" som kommer ut på tisdagen.
– Det är extremt viktigt att vi är lite okonventionella om vi ska lyckas, säger hon till Svenska Dagbladet. Hon lanserar tanken att koppla ihop föräldraledigheten med barnets ankomst till Sverige. Ju äldre barn desto kortare ledighet.

Orimligt med lång ledighet

Sabuni anser att det är orimligt att föräldrar får rätt till 16 månaders föräldraledighet även om barnet är fyra eller fem år när det kommer hit. Hon ser det som ett hinder för kvinnor att komma ut på arbetsmarknaden.

Låglönesektor

Integrationsministern vill ha en låglönesektor för utlandsfödda med dålig skolunderbyggnad och utbildning. Hon säger att det är skillnad mellan ett välbetalt arbete och ett dåligt betalt. Men att skillnaden att ha och att inte ha ett jobb är mycket större.

Hur fan kan dom ha rätt till mammapenning över huvud taget.......
För att få det ska man ju ha arbetat i minst ett år, vad jag vet iaf, jag kan ju ha fel................

Inga kommentarer: