söndag, oktober 23, 2011

Lite upprörd över saker jag läst idag….

 

Har inte orkat vara på surt humör eftersom jag är så glad, men man får ju inte glömma att världen går vidare med fas 3 och en massa orättvisor, bara för att det löst sej för just mej…..

Idag…..Och nu vet jag att jag förmodligen kommer få en massa kommentarer, men det skiter jag i…..Jag står för vad jag tycker och nu tycker jag att det är nåt som är snett…..Iaf, i dagens Aftonbladet så kan vi läsa om hur….

Biltvättar erbjuder slavlika förhållanden……Ehum……säger jag bara…. Vad menar dom….vad är så jävla fel att arbeta för 20-30 kr i timmen…..vad fan tror ni att en fasare har…..När jag räknar ut summan på 8 timmar om dagen och 28 dagar i månaden så får jag fram 6860 kr….Det mina vänner är långt mycket mer än vad en fasare har i månaden……Det är ju knappast skatt på det heller eftersom dom oftast är papperslösa !!!!

Sluta för fan och klaga och skriv om hur jävla illa Sverige är för invandrare…det är fan inte mycket bättre för oss svenskar Ledsen

Sen kom nästa grej, när jag slog upp söndagstidningen (Den lokala)

Häpnade över en annons och kunde fan inte hejda mej att blogga om det…..

Huh……Borde det inte vara så att om du bor, lever och jobbar….(För vi antar väl att du jobbar om du ens har råd med ett körkort) här i Sverige, så ska du fan i mej lära dej det svenska språket…..Varför i helvete ska du få undervisning på ditt eget språk, du måste ju lära dej det svenska för at sen förstå vägskyltar ute på vägarna…..Eller ska vi räkna med att våra bilskatter i fortsättningen ska gå till att översätta alla skyltar på vägarna, ska vi kanske vänja oss vid att det kommer se ut så här på vägarna !!

Bara en reflektering….

Sen till slut…F-Låt, hata mej nu…..Men SKA vi verkligen låta alla gamla, sjuka komma till Sverige och stanna här för att dom är sjuka och har sina anhöriga här…..För en gång skull så håller jag med Reinfeldt….Då måste vi spara nån annanstans och då ryker skola och vård som redan nu är illa åtsatta…..jag vet ,jag kanske skulle ta ett extra piller

Och jag säger inte att jag inte känner empati med människor som utvisas, men vi kan INTE hålla på att låta folk stanna, låter vi en stanna så kommer det snart fler och nya snyfthistorier i tidningarna…..jag är sååå trött på att läsa om den gamla damen som skulle utvisas, vilket rabalder det blivit, vem ska betala hennes uppehälle i Sverige, jag är inte så insatt i historien och vet inte hur länge hon varit i Sverige, men med tanke på hennes ålder och hennes sjukdomar så tror jag väl inte att hon arbetat ihop nån SGI att leva för….Hon är ju ett solklart sosfall så länge hon lever, VARFÖR ska vi främja det ??

Ja..som sagt, förlorar kanske en o annan vän idag efter detta inlägg, men det är så jag känner nu…..och jag var bara tvungen att få det ur mej Ledsen

Å ni….Snälla, jag är inte rasist, så kom inte med några sådana påhopp….

 

10 kommentarer:

Nicole sa...

Förstår och håller med till viss del, jag tycker det är hemskt med gamla Ganna, men tycker man ska börja med att utvisa kriminella invandrare! De som flyr krig men tar med dem hit kan åxå få åka hem!

Du förlorar mig aldrig!

Kram ♥

Nicole sa...

Xa i rutan är bra ;)

ewa sa...

Haha..så lätt blir du inte av med mig;)

I egenskap av starkt liberal..(misstolka inte detta..det betyder inte att jag är medlem i ngt högerparti..jag skiter helt enkelt i att rösta eftersom jag tappat tron på systemet i Sverige)

Men jag är alltså liberal humanist med grundvärderingen att ALLA är lika mycket värda och har samma rätt i en rättstat.

Då...kan man ju gräva ner sig direkt för världen vi lever i passar inte mig!

Det är självklart för mig att Ganna m fl ska få stanna i Sverige och få trygghet här.

De som kommer hit som inte sköter sig i det avseendet att de begår brott och eller tänkt att de ska leva på socialförsäkringen..dom är jag så evigt jävla less på och tveklöst tycker jag de ska sko sig någon annanstans men jag är inte beredd att mina skattekronor ska avlöna såna parasiter som tex flickornas föräldrar... dom kan åka någon annanstans eller jobba och var med och bidra till samhällskassan.

Tyvärr är ju det Svenska systemets kollaps som är orsaken till att klassamhället är ett faktum där rika är rika och friska den andra klassen är fattiga (förhållandevis om man jämför med de rika) och fattiga är eller har varit sjuka..eller blir eftersom hela regelverket och rättsäkerheten urholkats så kapitalt.

Så tycker jag;) ..så det så..

raggartufsen sa...

Håller med er båda i det ni skriver. Självklart ska kriminella inte få stanna här.

Men som sagt, jag väljer att gå ett steg till, vi MÅSTE se över vilka som får stanna och vilka som inte får. Man måste kunna försörja sej själv eller ha nån som försörjer...

OM dom anhöriga till Ganna KUNDE försörja henne helt SJÄLVA så skulle jag inte gappa.....Men jag vet ju att det blir skattebetalarna som får den bördan på sej......Nu har jag ju inte nåt speciellt emot just henne, det är bara det att får hon stanna nu så dröjer det inte mer än 14 dagar så har vi ett nytt fall :-(

Glad dock att jag INTE förlorar er :-)

Nicole sa...

Men om alla kriminella utvisas så har vi råd med många Ganna :)

Det är sjukt hur många som gör brott och får stanna när hon ska ut!

Kram ♥

ewa sa...

Fint sagt Nicole..Imstämmer♥

Sen har du rätt Sussi i att det behöver vidtas åtgärden i det fd välfärdssamhället Sverige..men det det måste börjas om och inte fattas mer beslut som sänker människor!

KRAM på Er♥

Nicole sa...

Sanna sa...

Hur menar du att biltvättare´s lön är beräknad på 28 dagar? Menar du att dom jobbar 28 dagar i månaden..........eller vad?

raggartufsen sa...

Nej Sanna !
Fel av mej, naturligtvis så menar jag 20 dagar. Va lite upprörd närjag skrev...

Sanna sa...

Förstår att du var upprörd.

Så om man har 30 kronor i timmen och jobbar heltid (160 timmar), så blir det 30x160=4800

Det är ju lite skillnad till det du skrev tidigare. Men fortfarande inte skälig lön