onsdag, mars 02, 2011

Så jääävla blåst *s*

 

Man skulle ju kunna tro att jag är stendum *asg* och ännu dummare är jag väl som berättar om det….ha ha ha…

Lilla J hade fått en dator, en gammal laptop som dom inte fick igång och när hon frågade om jag kunde hjälpa henne så ville jag så gärna göra det…..

Puckot “Jag” tänkte att va fan det kostar ju inget att pröva en gammal Restore skiva som jag hade och inte använder längre, då den datorn är kasserad…..Jäääävla pucko *asg* satt och gjort, jag stoppade i skivan och tryckte F2 för å komma in i bioset……Å döm om min förvåning när det funkade !!!! den tog emot skivan och satte igång installationen Ler

Sen har jag ägnat typ 2 dagar åt alla uppdateringar från helvetet….Servicepack 1 och sen Servicepack 2…..Ni som gjort en sån ominstallation vet ju vilket jäkla elände det är *s *

Hela tiden va jag så förvånad att det ens funkade *s *

Till slut var det klart och jag hämtade hem ett gratis antivirus…..

Började kolla runt på nätet vad det skulle kosta med ett trådlöst nätverkskort och en större hårddisk, den som sitter i är bara på 30+30 och Vista tar ju en del storlek, så det är under 10 GB kvar på den partionen som Vista ligger på…..

På nåt sätt hamnade jag i systemet, vet fan inte hur det gick till…..men iaf där hamnade jag…..

 

Har ju bara väntat på det, men där stod det att det var 3 dagar kvar tills automatisk registrering av Windows……det va ju nu haken kom alltså ha ha ha ha ha ha…Jag klickade i att jag ville registrera omgående…fan dummare än tåget är man ju *asg*

Hur som helst så fick jag ju tillbaks att det inte gick eftersom ja…fan minns inte ens va d det stod…..fel var det ju iaf och det visste jag ju nästan hela tiden att det va….MEN JAG VILLE JU ATT HON SKULLE FÅ HA EN DATOR *suck*

Hon som sett att jag fått igång den och blev så himla glad…..Nu måste jag ringa henne imorgon och berätta att det inte blev nån dator för henne Ledsen Och vilken tur att vi inte hade köpt in en massa grejer till den också…..

 

Ja…så dum är jag *s * Och som sagt dummare än tåget som ens erkänner det Nyah-Nyah Å det dummaste hela tiden var ju det att det var en Fujitsudator och skivan kom från en Tochiba…….ha ah ah ah ah ah a så varje gång jag startade den så stod det att den startade upp Toshiba *asg*

Ja Ja….Ni som läser, nu fick ni ett skratt…….Jag bjussar på det Ler

 

14 kommentarer:

ewa sa...

Men du..sitter det ingen nyckel på datorn..streckkod.

Jättekonstigt att recoveryskivan funkade men skit det samma ..vad jag förstår på ditt inlägg så är det licensnyckeln som fattas..eller?

Är en jävel på att trixa..jag är så otroligt road av det :))..(löjlig)

Jag tänker att om nyckeln(licensen) inte finns på datorn så kanske det sitter en nyckel på Toshibadatorn som går att använda annars kan man ringa och få en. Det har jag gjort en gång när dator stått i ngt "kladd" som gjorde att streckkoden (nyckeln) var bortblött :))

Här skrattas inte..intressant problem som förmodligen går att lösa

Ewa IT-pedagog

raggartufsen sa...

*s* Vaddå, så du tror att det går alltså :-)

Hm....Får testa som du säger och se vad som händer :-)

Tusen Tack för tipset :-)

Nicole sa...

Skrattar inte heller då jag gjort liknande misstag! :(

ewa sa...

Du måste berätta sen..håller inte den teorin så hittar vi någon annan :)

jag tror det funkar!
Ewa

raggartufsen sa...

:-)

Det funkade :-)

Fast nu lyser stapeln rött, finns bara 2 GB utrymme kvar på C :-(

ewa sa...

Fan va nice:))) Gillar när teorin funkar i praktiken!

Det var lite hårddisk va? tyckte du skrv det..vista är ju stort som tusan men 2 GB räcker för det utrymme som måste finnas för tillfällig lagring..är C delad?

Ska man använda datorn som surfdator fukar den ju perfekt trots lite lagringsutrymme..det blir värre för bild och filmlagring men då kan man ju använda ett annat lagringsmedia.

Bra jobbat!

raggartufsen sa...

Hon kommer nog att använda den till streamade barnprogram, youtube, msn och spela.se B.la

Sen vet jag att hon älskar sims...

Det finns ju en D också med 26 Gb på, så jag måste kolla hur man partionerar eller vad det heter så hon kan få över det på C

Finns heller inget wlan i den, så det lär man ju skaffa ett, sen är det bara 2 ggr 512 Mb minne...Känns inte som att det kommer räcka:-(

vet inte hur mycket pengar man ska lägga på den bara :-(

ewa sa...

hmm.. med det minnet blir det nog segt och mycket buffra. Du skulle nog ha stoppat i XP i stället eftersom vista kräver så mycket av arbetsminnet.

Hur snabb är den då? Mhz.

Sen går det väl att köra "nätverkssticka", dvs usb-anslutet nätverkskort för jag vill minnas att nätverkskorten till en laptop kostar en del och det är ju ung 1 miljon skruvar att skruva loss och skruva dit sen..trixigt som fan att montera även för en van.

Finns det verkligen ingen nätverkskort i då..nätanslut och kolla.

raggartufsen sa...

Ja det är det jag misstänker också :-(

Körde en SIW och som jag fattade så ska den iaf klara av att ta emot 4096 minne..

MHz vet jag inte riktigt vad du menar eller vad jag skall kolla under, men på minnes-sidan så står det 166 MHZ :-)
Och det är en Pentium 4:a

Nätverkskortet som sitter i är "wired" Så det får man ju köpa en sån där sticka..

Vill bara få ordning på den så jag kan åka och ge bonusbarnbarnet datorn ;-/

ewa sa...

Ja det förstår jag och nu när du fått den att funka!
Mhz är ju klockfrekvensen dvs måttet på hur snabbt processorn jobbar jag tror den kommer vara riktigt seg men det är ju bara testa..om du pluggar in en nätverkskabel går det ju att testa internet.

Billig och bra Wlansticka http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=500171&title=Belkin%20150Mbits%20N%20USB%20Adapter&

raggartufsen sa...

Gud va gullig du är som hjälper mej. Tack :-)

Känner mej bara helt vilse *s*

Vart hittar jag klockan ?

*Motherboard
*CPU Info
*BIOS
*Memory

Internet har jag redan testat med Tre-stickan som jag har,testat att spela lite på spela.se och streama från svt, det funka fint va jag kunde se, men höll inte på så länge.

Ska kika på länken du skicka också :-)

Tack Tack Tack :-)

ewa sa...

CPU står för Central Processing Unit eller centralprocessor..kort och gott processorn.

Pentium 4 är en microprocessor och jag tror att det är den som gör att internet verkar funka bra.

mhz eller Ghz som värdet mäts i på de datoer man köper nu är det värde som anger processorns hastighet..dvs hur snabbt den läser alla instruktioner som behövs för att utföra saker på datorn.

Min dator har 3,10 Ghz alltså riktigt jäkla snabb

Jag tycker det verkar som att datorn funkar helt ok..om du testat internet.

Så då är det ju sticka som behövs och då behöver det ju inte bli dyrt alls. Och det verkar ju funka även utan sticka om man kör trådbundet.

ewa sa...

Kom på att du kan kolla vad som krävs för vista här. http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-vista/products/system-requirements sen har de ju ingen som helst betydelse när du nu fått det att funka.

Om datorn är en "förstadator" för bonusbarnbarnet så duger den ju alldeles utmärkt att testa grejer på.

Mindre ungar använder ju..de spar inte så mycket material och då är det ju bra att visa hur man tömmer cache och cockies i webbläsaren för den platsen de tar tenderar ju att sega datorn ganska snabbt om prestandan är sisådär.

Japp..nu får jag försöka ta tag i den här söndagen.

Ha det bäst!

raggartufsen sa...

Jag tror nog iaf att vi satsar på lite mer minne och en lite större hårddisk (Micke får satsa) HA Ha.....Jag gör jobbet *s* Hon vill ju som sagt spela sims och dom kan jag tänka mej behöver både minne och plats.

Sen ska jag ta reda på under dagen hur det är tänkt att hon ska ansluta till Internet hemma. Tre-Stickan är ju min och är uppsagd, så det går ju bara att använda ca 2 månader till
;-/

Ha en trevlig Söndag nu :-)