lördag, augusti 27, 2011

Solångest och smått frustrerad :-(

 

Igår kände jag mej så pass frisk att jag orkade åka till affären på eftermiddan, eller så var det så att jag intalade mej att jag var det, bara för att jag visste att jag inte skulle kunna sticka på hela helgen om jag inte köpte mera garn, hur som helst, när jag kom hem så var jag helt slut, svetten rann om mej och att sitta ute i solen och njuta var inte att ha en tanke på Ledsen

Satt resten av dagen ock kvällen och glodde på tv och stickade lite. Snoret fortsätter att rinna och svettningarna avläser varandra….Jävla skit också, jag måste bli frisk nu…

Idag på morgonen…eller morgon och morgon….sov ända till 11, det va fan inte igår, förutom nu i veckan då jag sovit bort hela dagarna, men då har jag ju haft feber…hur som helst, solen skiner ute jag vet att det förmodligen är en av dom sista om inte DEN sista helgen med sol och värme, men jag orkar helt enkelt inte gå ut, det är för varmt, jag svettas redan och sitter i vardagsrummet med fläkten påslagen redan nu Ledsen

Jag vill jag måste bli frisk…….På Onsdag ska jag på studiebesök på min nya praktikplats, jag vill vara presentabel eller vad det heter, borde hinna köpa mej nåt nytt snyggt att ha på mej, vill inte komma i nåt gammalt skit och se ut som en eländig gammal …….blonderad…….sliten…..Ledsen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stickningen ja *s* Ja det går framåt…….och bakåt *s* Gör om och gör rätt ganska mycket, tack o lov har jag inte “tappat” nån maska ännu, å gud vet vad jag ska göra den dagen jag gör det *s* Har ingen aning om hr man plockar upp dom snyggt. men däremot så har jag fått sprätta upp ett antal ggr och det har jag klarat tack vare att jag lärde mej att göra en livlina på en site på nätet, hur smart som helst och förvånande att jag aldrig hört talas om det förut…..

Livlinan :-)

Jag stickar ganska mycket, det är värre än nikotinbehov, jag får nästan spel om jag inte har stickningen till hands *s* Och istället för musarm så har jag nu stickfinger *flinar*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.unt.se/sigtuna/mc-forare-omkom-vid-kollision--1437596.aspx

Carros halvsysters lilla 5 månaders tjej född bara 2 veckor efter Berra förlorade sin pappa i den här tragiska olyckan….Killen gjorde en omkörning och husbilen han skulle köra om svängde vänster utan att se killen som kom. han dog ganska omedelbart pga av krossat inre, hjärta, lungor osv, han hade fått styret uppkört i hela bröstkorgen……
När Carro ringde och bad mej ta fram artikeln i tidningen för att se om ryktena om hans död stämde så knöt det sej i magen…Jag frågade innan jag öppnade sidan….har inte Magnus kommit hem ännu, jag väntade mej det värsta….Jo sa hon, det är inte han det gäller, stenen som föll då, går inte att beskriva, men när jag sen fick höra vem det gällde så knöt det sej igen….Jag kan inte på nåt sätt föreställa mej hur jävla hemskt det måste vara för E.

Jag lider med alla runt omkring honom Ledsen

ǂ RIP  ǂ

 

Nu ska jag snörvla mej vidare in i garnets värld, det är det ända jag orkar göra pga av den här förbaskade förkylningen Ledsen

18 kommentarer:

Henrik sa...

Om man läser reportaget, så står ju följande:

"Enligt vittnen hade mc-föraren kört om flera bilar i hög fart"

OBS: HÖG FART

Jag tycker det är för jävligt gjort av honom.
Han valde att köra för hög hastighet. Det var garanterat ingen som tvingade honom.
Han tänkte inte på att han nyligen blivit pappa. Han tänkte tydligen heller inte på sin sambo, barnets mamma. Han var en egoist.

Jag blir så förbannat trött på folk som riskerar andras liv, bara för att personen inte kan följa lagar och regler, i det här fallet hastighetsbegränsningen.
När han körde för fort, så riskerade hans andras liv.

Du kanske tycker att jag låter hård men nästa gång kanske är du som råkar ut för vettvillingar i trafiken.

Så nej, jag tycker inte synd om killen ........ han gjorde valet att riskera andras liv.

raggartufsen sa...

Jag vill och tänker inte gå in här på VEMS fel det var, vem gjorde fel och vem gjorde inte....Men en sak vet jag ! Ska du göra en omkörning MÅSTE du öka farten för att komma förbi ! Eller hur, annars är det inte ens lönt att lägga sej i omkörningsfilen ! Om han överskred haastigheten vet vi ju inte ens.!!
Om det sen varit farten som varit anledningen till olyckan eller Ouppmärksamhet från husbilen som svängde vänster, det låter jag vara osagt.....Och hur det än gått till så tycker jag att det är för jävligt att det hänt, att det händer var dag. Han är ju inte den första motorcyklisten som dör i trafiken. Eller hur.

Sen kan jag ändå inte låta bli att säga följande.....vad är det som INTE säger att chauffören i husbilen kanske ALDRIG hade kört husbil förut och INTE var bekväm med dess storlek och övriga säkerhet på vägen ?
Han kanske hade hyrt den för semester och aldrig i hela sitt liv kört nåt liknande, han kanske var turist från typ Tyskland och inte hittade vägen, han kanske gjorde en "plötslig" sista minuten sväng.....så länge vi inte vet vad som hänt så tycker jag INTE att vi ska sitta här och döma....Eller hur, eller du kanske vet nåt som vi andra inte vet ?

Henrik sa...

Om man inte kan stanna för div. hinder, så har man FÖR HÖG FART. Det går inte att komma undan och skylla på nåt annat än att man inte klarar av att hålla sig till hastighetsbegräningen.
Det är bullshit att man måste gasa på för att kunna köra om.

Det är så vanligt att hojåkare går åt, FÖR ATT DOM INTE KLARAR AV ATT HÅLLA HASTIGHETEN

raggartufsen sa...

pssst....vet du nåt jag inte vet om just den här olyckan eller ?

Räcker ju faktiskt att man kör i typ 70 om man får en bil som svänger framför sej så finns nog inte så mycket att göra.

Förstår inte varför du verkar ha bestämt dej att det är motorcyklisten fel just i detta fallet. kan ju faktiskt vara så som jag skrev i inlägget innan. husbilen kanske inte såg sej för bakåt och bara gjorde en vänstersväng...Förvirrad turist eller nåt !

Lägg ner :-(

Henrik sa...

Det är just därför man ska hålla avståndet: för att då HINNA BROMSA IN så att man inte kör in i fordonet framför. Enkel och logisk uträkning.

Klart det är motorcyklistens fel, eftersom HAN INTE HANN BROMSA för att han KÖRDE FÖR FORT.

Jag förstår inte varför du försvarar folk som ställer till det för andra och ska ha så förbannat bråttom.

Den som det är synd om det här i fallet, är ju faktiskt bilisten i bilen som blev påkörd. Det är inte h*n som ska ha i ögon i nacken, utan dom som är bakom ska ju hålla hastigheten.

raggartufsen sa...

Du, jag har sett min beskärda del av vimsiga turister i allt för stora husbilar eller ekipage med husvagnar som dom inte har en aning om vart bilen börjar eller slutar, oftast med en karta i handen samtidigt som dom försöker köra !

Jag har iaf fått lära mej vid omkörning......Håll till vänster, titta om det är fritt fram framför fordonet du ska köra om. Blinka och gasa förbi !
Eftersom vi nu fortfarande inte vet HUR fort det gick i det här fallet så ska vi sluta att anklaga NÅN av dom.

Bara för att han hade kört om ett par bilar betyder det inte att han kört vårdslöst hela tiden. Dessutom vill jag påpeka för dej att det handlar inte om nån riskokare som speedat sej fram på vägen, det handlar i det här fallet om en tung Harley Davidson (dom brukar inte fara fram som dårar utan oftast glida fram)

Henrik sa...

Du lägger skulden på turister i det här fallet. Men du ser inte det som verkligen hänt............. En hojåkare som INTE HÅLLT AVSTÅNDET OCH KÖRT FÖR FORT............... Himla konstigt att det hänt olycka *bah*

Nämen du, vi tar bort det vettiga i att hålla avståndet till fordonet framför och så gasar vi utav bara helvete när vi ska köra om. Helst så den mötande trafiken väja undan.

Bra, så gör vi.

Också hoppas vi att du råkar ut för vettvillingar i trafiken.

raggartufsen sa...

Okay...Då ska jag hålla utkik efter en vettvilling från Skåne då....Hoppas det får dej att känna dej tillfreds !

Carran sa...

Alltså Henrik du är en riktigt jävla vidrig människa och om jag någonsin träffade på dej på stan och visste vem du va så skulle jag spotta dej i ansiktet ditt jävla pucko!

Att skylla på Fredrik (han som avled och körde motorcykeln) pga av vad tidningarna skriver är jäkligt korkat utav dej kan jag tycka... och jag kan tala om att det tidningarna skriver är helt jävla fel!
B la vet jag detta pga av att en nära vän till familjen låg nästan precis bakom då olyckan skedde och var först på plats, hon är en akut sköterska som dessutom har hojj kort vars man oxå kör hojj.. det var hon som försökte hålla Fredrik vid liv tills ambulansen kom utan lycka...

och hon har talat om att han inte alls körde för fort, han körde enligt hastighets begränsningen även när han körde om dom som nu va först på plats och även enligt dom så har husbilen av någon anledning svängt vänster, fast det inte ens finns någon avfart eller ens möjlighet till att svänga till vänster... alltså utan att kolla sig för bara svängt... och sist jag kollade när jag tog körkort, kollar man vän ändå döda vinkeln INNAN man svänger... vilket han alltså inte kan ha gjort...

Du är en sjuk människa som kommer in och kommenterar KORKADE saker när du inte har en jävla aning för att du tror på skit som idioter skriver i tidningar... om tidningen skriver att du ska hoppa i från en klippa så gör du säkert det, JÄVLA IDIOT!
Folk sörjer en jävligt fin människa och du kan hålla dina jäkla åsikter för dej själv!

Sussis dotter och vän till mannen som avled.

Må han vila i frid UTAN att idioter som Henrik ska kasta skit!

Henrik sa...

Hörrödu Carran, hojkillen höll inte avståndet och därmed brakade han in i fordonet framför. Kan man inte sköta sig i trafiken, så händer det sånt som hänt. Folk skadas / dör.

Om du nu anser att jag är en sjuk människa, så är du DUM I HELA JÄVLA HUVET.

Jag ogillar skarpt folk som försvarar folk som utsätter andra för fara, vilket hojkillen gjorde.

Jag skiter väl fullständigt i hur mycket folk sörjer. Killen gjorde fel och fick betala för det.

Så äre och hoppas att även du råkar ut för vettvillingar, så ska vi se hur mycket du försvarar dom sen.

anonym-så-in-h-e sa...

Att köra med nåt innanför pannbenet, innebär bland annat att man HÅLLER AVSTÅNDET TILL FORDONET FRAMFÖR.
Det går ALDRIG att skylla på att den framför bara svängde vänster och inte hade koll bakåt. Det är den som ligger bakom som ska hålla avståndet, INTE DEN SOM LIGGER FÖRE.
Du borde ha läst följande artiklar innan du yttrat dig:
http://www.mcnytt.se/nyheter/avstand-till-framforvarande-437

http://www.ntf.se/skane/pdf/Avst%C3%A5ndskrivut.pdf

http://trafikjuristen.se/mygel/mygel1.htm

raggartufsen sa...

""""Jag ogillar skarpt folk som försvarar folk som utsätter andra för fara, vilket hojkillen gjorde.""""

Som jag sagt tidigare så VET vi ju inte helt 100% vad som hänt och du anser dej kunna sitta här och anklaga Fredrik(Hojkillen). Du säger själv att du ogillar folk som utsätter andra för fara....Hur i helvete vet du att det INTE var husbilen som var den totala katastrofen i det här läget. Som vittnen nu säger så har den ju tydligen svängt vänster fast det inte ens fanns en väg att svänga in på...Kan det vart så att han satt och kollade i kartan så som jag sa tidigare, följde han kanske en gps som (Som vi vet) Kan ha misstolkat avståndet och sagt till honom att svänga tidigare. Vägen till vänster kom tydligen längre fram....

Men skit samma, killen är död, det är tragiskt det som hänt och som JAG sa redan från början så tänker jag inte ge mej in på vems jävla FEL det var. Jag ville bara framföra mina kondoleanser i mitt inlägg, hade inte an tanke på att det skulle bli sånt rabalder :-(

Slog upp i körkortsboken hur en omkörning går till...........


Hur en omkörning går till

Kör ut lite till vänster så att du ser om vägen framför är fri från möten.
Kolla så att ingen annan håller på att köra om dig:
Inre backspegeln
Vänster sidospegel
Döda vinkeln
Blinka åt vänster.

>>>>>Öka farten<<<<<<< (accelerera) och styr åt vänster så att du har gott om utrymme till fordonet du kör om.
När du har kommit om fordonet ska du vika tillbaka till det ursprungliga körfältet så snart som möjligt. Gör det dock inte för tidigt, eftersom det kan orsaka en krock med det andra fordonet. En bra riktlinje är att vika tillbaka först när du ser den du körde om i höger sidospegel.

Här står klart och tydligt att man ska accelerera. som jag ser det så torde det ju bli svårt att köra om om man håller samma hastighet som ekipaget man ska om....Eller hur ?

anonym-så-in-h-e sa...

Men seriöst, vad är det du inte fattar med att hojkillen INTE HÖLL AVSTÅNDET??!!! För hade han gjort det, så hade han hunnit väja undan för husbilen

raggartufsen sa...

Men seriöst...vad är det du själv inte fattar, han skulle köra om, hur i helvete gör du det utan att närma dej framförvarande bil ??ska du flyga över eller ???

Carran sa...

Men snälla rara Henrik... har du vart på olycksplatsen??? du tror så mycket på vad tidningar skriver... men snälla lilla vän åk dit och kolla... jag va där igår och tände ljus för en kille som är enormt saknad och ser att det tidningarna skrivit inte stämmer för 5 öre...

För det första:
Tidningen skriver att han åkte i riktning MOT sollentuna... FEL han var på väg Enköping, helt åt fel håll mot va tidningen skriver... och bromsspåren visar att vi inte har fel!

För det andra:
Olyckan skedde 100 meter ifrån en korsing där Fredrik kom ifrån... kan du snälla sätta dig på en stor harley davidsson och se i vilken fart du hinner upp i på 100 meter?

För det tredje:
Fredrik låg i omkörning när husbilen helt plötsligt har bestämt sig för att köra in på en grusväg mitt på en åker UTAN att kolla bakåt först innan han svängde, för hade han gjort det hade han ju sett motorcykeln eller hur?

för det fjärde:
Den första som va på plats som såg hela händelsen är en vän till familjen (och desutom akut sjuksköterska) som bor 10 meter i från olycksplatsen och hon påpekar oxå att tidningarna skriver fel....

För det femte:
Polisen menar på att det är husbilens fel och det kommer att bli rättegång om vållande till annans död....

Så på vilket sätt är detta mc-förarens fel? Kan du med denna fakta svara mej på det?
för detta är fakta som vi "familjemedlemmar" har fått i från polis och närmsta vittne, v art på platsen och sett...

Så skriv för fan inte att han inte tänkte på sin dotter, flickvän och familj när han körde om på en helt normal raksträcka med full syn 1 km framåt, detta hade kunnat hända dej oxå om du kört om en lastbil som inte haft koll bakåt innan man gör en sväng...
Man ska inte tro på allt som tidningen skriver kära du!

raggartufsen sa...

Konstigt !
Jag får ju mail varje gång nån postar en kommentar.

Detta mail fick jag 2011-09-02 kl 04.29. Men det har inte postats i bloggen ??

Hur som helst, lägger ut det här iaf :-)


Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Solångest och smått frustrerad :-(":

När jag tog körkortet så fick vi lära oss att om man skulle svänga vänster när man körde på landsväg,skulle man vara extra försiktig och hålla koll på trafiken bakom bilen. I vissa fall,om det fanns möjlighet,skulle man svänga in på en parkeringsficka på höger sida o släppa förbi bilister och mc:förare. Vänstersvängar är alltid riskabla speciellt på landsväg och andra huvudleder och det gäller att man är extra uppmärksam. Tyvärr händer det olyckor,och det är hemskt att man kan skriva som Skåningen gör.

agnes sa...

förlåt att jag lägger mig i men jag kan inte låta bli att undra om folk inte har nått liv över huvud taget utan lever på att trycka ner folks olycka ända ner i skorna, och ögon verkar du ju inte ha heller då det står klart och tydligt att det finns vittnen som säger att just det du ´skriver INTE stämmer... varför lägga ner så mycket energi på att göra dessa stackars människor ännu mer ledsna bara för att du VILL ha rätt, bara för att du har läst nått i tidningen så som sagt behöver det inte stämma!!!
HAR MAN INGEN FAKTA SÅ LÅT MÄNNISKOR VARA!!! skaffa dig ett liv istället för att trycka ner folk som redan har det svårt.

raggartufsen sa...

Menar du mej eller ?