måndag, juni 06, 2011

Moderatpucko….

 

För en tid sedan så började jag prenumerera på den här sabla moderathycklaren, nu mer brukar jag skräp-postmarkera alla mail som kommer från honom, men ibland så fångas min nyfikenhet av rubrikerna och jag bara måste läsa inlägget……Kommentera hos honom har jag slutat med då han bara släpper igenom dom kommentarer som är positiva för honom…..

Idag har puckot gett sej på att sammanfatta alkoholvanor och om dom är relaterade till vilken jävla regering som styr !!!!!

Ha Ha…..det fattar ju varenda kotte att det ser bättre ut i statistiken för att systembolagets siffror sjunker…..men glömde han bort att alla nu mer åker över gränsen för att inhandla alkoholen…..Själv tror jag att jag varit på bolaget kanske max 3 ggr på dom 5 sista åren……Och jag kan lova att min konsumtion har definitivt inte MINSKAT pga. av nåt ökat välbefinnande i hur vårt land styrs eller hur det har blivit i samhället, snarare tvärtom, men mina alkoholvanor likt många andras syns inte i statistiken eftersom det vi dricker inhandlas i Tyskland !!!

Fan, jag har sagt det förr, jag säger det igen…….VAKNA ditt pucko Ledsen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Minskad alkoholkonsumtion beroende på ökat välbefinnande

Av Roger Södervall

 

Forskarna famlar i mörker utan något entydigt svar på frågan omSvenskarnas minskande alkoholkonsumtion. Som enväldig innehavare av denna blog skall jag göra ett försök till en ovetenskaplig betraktelse av ovan nämnda fakta.

Att hitta kopplingar mellan mänskligt välbefinnade och i ett land förd politik är en balansgång på slak lina, därom föreligger ingen tvist. Vad som däremot kan förgripa en stundade konflikt är om man påstår att det finns en koppling. I det fall som jag avser att belysa anser jag att det förligger positiv koppling mellan den av alliansens förda politik och en minskande generell alkoholkonsumtion i landet Sverige.

Under 1990 talets mitt hade vi i Sverige tex en mycket hög barnfattigdom, vi hade extremt höga skatter och en extremt hög alkoholkonsumtion. Vän av ordning finner såklart mängder av felaktigheter i detta försök, till att hitta gemensamma faktorer som binder samman dessa påståenden.

När jag däremot tittar på 2000 talets första 5 år hittar jag precis samma mönster.

Socialdemokratisk statsminister + Hög barnfattigdom + Höga skatter = Hög alkoholkonsumtion. Återigen indicier utan minsta lilla anspråk på att ens i något avseende innehålla minsta lilla substans av sanning.

Vad man däremot kan konstatera är att det historiskt finns något som kan liknas vid en koppling. Men om den kopplingen beror på att faktiskt samband eller om det bara handlar om tillfälligheter är sålkart höjt i dunkel.

Texten kommer från http://manniskovarlden.wordpress.com/2011/06/06/minskad-alkoholkonsumtion-beroende-pa-okat-valbefinnande/#respond

 

 

12 kommentarer:

Anonym sa...

Från Moderatpuckot
- Statistiken gällande folks alkoholvanor är inte baserad på folks inköp av sprit. Man har till frågat x-antal människor om deras sprit o alkohol vanor, via intervjuer och vetenskapligt kommit fram till att alkohol konsumtionen i Sverige sjunkit.
- Vad jag vet har jag svarat på 83 st kommentarer med din adress. Du är varmt välkommen att sas sänka mina inlägg. Jag har absolut inte utestängt dig. Jag gillar dina synpunkter..

Hälsningar
Roger Södervall

raggartufsen sa...

Tänk....det måste vara helt underbart att sitta i din fantasivärld, det här är ju inte det ända samtalsämnet där du väljer att helt maniskt tro på det du skriver, ibland får man nästan en känsla av att du faktiskt försöker INTALA dej själv att det alliansen står för är bra.

Hur många ggr tror du genom alla mina sjukutredningar att jag har fått svara på hur min alkoholkonsumtion ser ut ??

Hur många ggr tror du att jag svarat 100% ärligt....

Vakna upp, gå ut på gatan och ta in verkligheten.....

Anonym sa...

Statistik om Svenska folkets alkohol och dryckes vanor hämtas inte ifrån sjukutredningar. Du kan vara lugn. Företag typ SIFO o TEMO sköter sådana uppdrag. Förhoppningsvis är dina utredningar sekretessbelagda.

Inte ska man väl ljuga för fabror doktorn. Då kommer kanske tant försäkringskassa och tycker att du varit en stygg flicka. Då kanske stygga flickor får göra 6 månaders samhällstjänst i verkligheten..Aja baja..

Hälsningar
Roger Södervall

raggartufsen sa...

Ha Ha...Din inställning till oss sjuka är ju så uppenbar att man blir rädd......
Samhällstjänst för att man inte är helt ärlig i en undersökning....

Och vad kallar du det här som redan händer med utförsäkringar och fas3....Kan inte kalla det annat än just samhällstjänst...Så mej skrämmer du inte, för jag är redan där !!

Ja du....Ni gräver ner oss som redan ligger, liknar inget annat än utrotning av dom svaga och sjuka...

Ni har en så sjuk syn på svaga i samhället att det är för mej en gåta hur folk ens kan tänka tanken att rösta på er och era dumma påhitt.

Anonym sa...

Hur ärlig skall man då vara enligt dig under en sjukutredning? Är det enligt dig helt ok att ibland förskjuta sanningen till sin egen fördel?
Har du någon gång funderat över vad som kan bli konsekvensen av ett sådant handlande?
Är det inte så att om man överdriver sin sjukdom under en sjukutredning, blir det då inte en verkligt behövande som drabbas?
Då kan jag fråga dig vad det är för en typ av människosyn som driver dig?
Kan det vara så att den sk vänster solidariteten bara är intressant så länge man själv är förmånstagare?
Ser man historiskt på saken så är det faktiskt så. När pengarna är slut så tar även den sk vänstersolidariteten slut...

Hälsningar
Roger Södervall

raggartufsen sa...

Hur ofta eller sällan och hur mycket eller lite jag dricker alkohol har INGENTING med min whipplashskada eller nån av mina andra sjukdomar att göra överhuvud taget. Så om jag förfinar svaren på dessa enkäter påverkar inte mitt sjukdomsfall på något sätt...Så jag kan lova dej att det inte påverkar någon annan heller.

Anonym sa...

Din syn på hur man förfinar sanningen bör föhoppningsvis kanske påverkar dig positivt. Ditt agerande kanske påverkar någon annan med förödande konsekvens.

Hur kan du vara så säker på att någon inte får lida för dina förfiningar av sanningen?

Enligt din samhällsmoral är det bara ditt lidande som är viktigt. Bara du klara dig så gör säkert alla andra det också.

Du för själv en kampanj för att du tycker dig vara felaktigt behandlad av sjukförsäkringen, och den borgerliga arbetsmarknadspolitiken och att den är orättvis.

Men din egen moral och solidaritet med personer som behöver hjälp, är verkligen haltande och ytterst tveksam.

Hälsningar
Roger Södervall

Bunny sa...

Ofta är det såhär...

Jag var nog åxå såhär trångsynt INNAN jag blev sjuk... Tyvärr...

Somliga måste UPPLEVA att må dåligt, självmordsförsök över all stress över pengar mm när man är sjuk INNAN man uttalar sig om det...

Jag vet att jag nog var sån...

Puss på Sussie ♥

Anonym sa...

Jag brukar ofta ta upp vikten av kärlek, delaktighet och gemenskap i mina inlägg.

Min känsla när jag läser Sussies och Bunnys blog är en önskan om att vilja dra sig undan. Man vill inte delta för att man tycker sig vara oönskad.

Av bildena att dömma verkar inte någon av er två vara svårt sjuka eller handikappade.

Personligen hade jag hjärtinfart vid 38 års ålder. Jag är astmatiker sedan barnsben. Jag har jobbat med allt ifrån hotellstädare, skogsarbetare till det att jag idag efter långdragna studier har ett företag inom livsmedelssäkerhet.

Men jag har aldrig haft en känsla av att vilja dra mig undan. Jag vill vara med och bidra med det lilla jag kan.

Vad är det som väcker alla dessa negativa tankar. Vad är det som gör att man söker utanförskap i det moderna landet Sverige med alla fantastiska möjligheter. Folk från hela värden kommer hit och söker lyckan. Men tydligen finns lyckan inte här.

Kan man få ett tips om var man bör söka?

Bunny sa...

Han bildar sig en uppfattning av BILDERNA SOM ÄR GAMLA! Bilder! Idiotiskt att tro att det SYNS att själen blöder!

Jag har sagt mitt, han fattar inte ett skit!

raggartufsen sa...

Så här är det kära Roger.....
Har man 6285 kr i månaden att leva på, som ska täcka ALLT, hyra, mat och andra utgifter såsom medicin, resor till praktik och läkare (Som inte är avdragsgilla), då kanske det inte är så konstigt att man drar sej tillbaks...Hur ska man kunna medverka i nåt socialt utan pengar ?

Bilder....har du by the way sett bilderna på mina bröst efter operationen.... uttala dej för FAN inte om att det inte syns på mina bilder att jag mår dåligt..Du vet inte vad du snackar om eller vad jag gått/går igenom. Ska vi sen diskutera min andra diagnos så är den whipplash. INTE alla whipplash syns utanpå.Så snälla uttala dej inte om att det inte syns att vi mår dåligt :-(

Att folk från hela världen kommer hit och söker lyckan är inte konstigt dom får ju socialbidrag, jobb-bidrag, klädbidrag, matbidrag, möbelbidrag..jag kan hålla på i det oendliga...

Det här är det sista du hör från mej, oavsett vad du skriver för rappakalja i fortsättningen så tänker jag inte besvara dina inlägg.....ÖVER HUVUD TAGET !

Du gör maj arg, och frustrerad och jag mår ännu sämre än vanligt :-(

Dessutom suger du all energi ur mej som jag hellre lägger på annat.

Nu ska jag ta min icke synligt skadade nacke och mina välsvarvade bröst och ge mej ut och njuta av solen....För vet du...den är GRATIS !!

Anonym sa...

Allt i livet som verkligen betyder något är gratis. Lyssna här!

1, Kärlek är gratis.
2, Omtanke är gratis.
3, Vänner är gratis.
4, Närhet är gratis.
5, Jobb är gratis.
6, Vård är nästan gratis i Sverige.
7, Kunskap är nästan gratis.
8, Visdom är gratis.
9, Ha åsikter är gratis.
10,Vara engagerad är gratis.
11,Gemenskap är gratis.
12,Delaktighet är gratis.
13,Att vara lycklig är gratis.
14,Utmaningar är gratis.
15,Att tänka är gratis.
16,Din egen vilja är gratis.
17,Din plats i samhället är gratis.
18,Din släkt är gratis.
19,Din tro är gratis.

Vad mer är något att ha?

Hälsningar
Roger Södervall