måndag, september 26, 2011

Sitter och funderar….

 

Funderar på hur man kan få ett slut på det här, ser det som fruktansvärt frustrerande att man inte kan få hävda sej och lämna kommentarer, bara få ta emot och bli till allmänt åtlöje på nån annans bekostnad.

Du sitter på Facebook och länkar folk in hit till “galningen”  sussie raggartuffsen alias sussie on line. Enligt dej är jag en sjuk människa och det är ju tur att du har så  fina trevliga väluppfostrade barn som kan stå på sina ben och ta ett nej utan kalabalik…….Där förstår jag dock inte riktigt vad du menar….Är mina barn inte väluppfostrade….Ja i så fall så ska du ju inte bara kasta skit på mej, jag har inte ensam uppfostrat dom….Undrar om X:et får ta lika mycket skit som jag för att våra är ouppfostrade….

Och vad det gäller att stå på egna ben så fattar jag ingenting, min ena dotter i det här fallet Carro som ju allt bråk handlar om (Den här gången) står för sjutton om nån på egna ben, hon har arbetat sen hon slutade gymnasiet och har inte varit särskilt beroende ekonomiskt av Pappa…Så vad menar du med att hon inte står på egna ben….Jo..Visst, det är ju så att Anders betalar halva hyran där hon bor, men det gör han ju för att han ville ha lägenheten kvar, om hon inte flyttat in i den när ni flyttade ut på landet så hade han ju stått med hela hyran själv !

Det där var ju en lösning som passade er båda jättebra då. Sen att det nu blev lite knas med att dom måste flytta det är ju en annan sak. Men jag hävdar fortfarande att det här borde skötts på ett annat sätt än att skicka uppsägningen via sms, att skylla på att Carro inte svarade i telefonen är ju bara barnsligt. Hon va ju som sagt hem till er och grillade bara 14 dagar innan sms:et, varför tog du det inte med henne då (Öga för Öga) Som du så gärna skriver själv att allt ska skötas ?

Spelar ju liksom ingen roll vad jag skriver här, vad hjälper det liksom…..Kan bara se på hur mitt X tappar mer och mer kontakt med sina egna barn och nu också sitt barnbarn, Herregud, han kan inte ens hälsa på dom längre utan att han tycker att det känns weard. Förstår ju honom också,vad har han för val för att behålla husfriden.

Tycker bara att det är så synd att han inte kan få umgås med sina nära och kära ;-(

 

Sen har du fått för dej att Jag sitter och skickar vänförfågningar till dina vänner på Facebook. Men sluuuuta, jag har inte skickat en ända vänförfrågan till nån av dina vänner, som jag sa tidigare, snälla kom med bevis på det i så fall, sitt inte bara och förtala mej, speciellt inte när jag inte kan försvara mej Ledsen 

Ja…Jag skickade en vänförfrågan till dej, men det gjorde jag av misstag, som jag skrev i mailet på facebook innan du blockade mej så sitter knapparna bredvid varandra och jag klickade FEL…..

Sen vill jag bara avsluta det här med att NEJ jag har inte  Aschberger Om det är nån som har det så är det väl du som hänger upp indianfjädrar i fönstret och tror att det är din fd svärson som pratar med dej!

Och vad det gäller - ingen empati …Det har jag massor, hade jag inte haft det så hade jag väl heller inte haft förmågan att tycka synd om mina döttrar som har en sån styvmorsa och mitt X som får dras med dej resten av sitt liv.

“”Empati betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att handla i enlighet med detta. Begreppet är nära besläktat med medkänsla, sympati och inlevelse, men sträcker sig utöver ett rent känslomässigt inkännande och förutsätter även ett rationellt värderande.””

 

“”Ehhhhh….Det heter väl ändå Asperger….Eller har jag missat nåt ??
Hur som helst så tror jag mej ganska säker på att jag INTE har det *s*
Men vad vet jag….

Fast…Jag tar ju gärna åt mej åt det understrukna *s*

Aspergers syndrom är en diagnos inom autismspektrum och en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Inom diagnossystemet DSM IV krävs i sammanfattning att personen har normal eller hög intelligens och normal språklig förmåga, men signifikant nedsatt social interaktionsförmåga och specifika intressen. För att ställa diagnosen är det även nödvändigt att symtomen framträder under tidig barndom och att det leder till en signifikant funktionsnedsättning i det dagliga livet.

Inom diagnossystemet DSM klassificeras Aspergers syndrom som en genomgripande störning i utvecklingen. I Sverige har Christopher Gillberg lanserat begreppet neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, där Aspergers syndrom ingår tillsammans med bl.a ADHD.

Aspergers syndrom kan vara svårt att avgränsa från snarlika begrepp som högfungerande autism och autistiskt syndrom. I de föreslagna kriterierna för DSM V, kommer Aspergers syndrom helt försvinna som diagnos. Istället blir diagnosen autism mer tydligt specificerad i olika underkategorier.

Aspergers syndrom medför nedsättningar i förmågan till socialt samspel/social kommunikation, ibland också vad gäller planering/organisationsförmåga, fantasi/föreställningsförmåga och kroppshållning/kroppsrörelser. Personer med Aspergers syndrom kan uppvisa ett annorlunda beteende. De blir därför ofta missförstådda och kan uppfattas som ohyfsade, ouppfostrade [1]eller blyga.

*s* Skulle det där vara jag..ha ha ha, jag tror jag döööör

 

Önskar att allt det här kunde få ett slut….

Så jäkla synd att det verkar som att det skiter sej med huset vi var och tittade på i Lördags, jag, Micke, Carro, Magnus och Anders…Det hade ju kunnat få ett stopp på allt det här Ledsen

En lösning kanske skulle vara att ta det Öga för Öga som du själv skriver.  Alla det berör närvarande i ett och samma rum med en utomstående som håller i mötet….Så vi inte kan gapa och skrika åt varandra…..

Jag ställer upp, gör du ? Eller sitter du hellre kvar där bakom din vägg och skickar folk hit till galningen med Aschberger utan empati…..sussie raggartuffsen alias sussie on line

Sen vill jag också passa på att säga att jag tycker att det är skillnad på en blogg och Facebook, det man skriver på Facebook kommer liksom upp på alla vänners vägg, dvs familj, farmor, kusiner. Du kanske ska tänka på det innan du kastar skit på nån av mina barn, kanske inte så kul för farmor att läsa att ens sonhustru kastar skit på hennes barnbarn.

En blogg däremot…Vad jag skriver här kastas inte i ansiktet på nån om dom inte frivilligt kommit in här för att läsa. Om du nu har sån frustration som du behöver få ur dej så skaffa en blogg istället för att förpesta dina Facebookvänner med din rappakalja.

 

Möte eller ???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet Sussie!

Ascberger..mohahaha!!.. jag skrattar så jag kiknar. Både till stavning och att du skulle ha den diagnosen..kan vara en fördel att förstå innebörden av ett ord innan man applicerar den på någon.

Hon måste vara en aning lågbegåvad den stackars människan!

Styrkekramar till dig och Carro!

Anonym sa...

GILLAR DITT INLÄGG! :)

raggartufsen sa...

*s*
Lågbegåvad va nog rätta ordet, kunde inte sagt det bättre själv.

;-)

ewa sa...

Det är ju så jävla drygt att försöka klura ut en problemlösning när själva problemet ägs av någon annan:/

Tycker du visar sån medmänsklighet och förståelse..tycker faktiskt hälften räcker.

Det är ju faktiskt bara själva "människan" som kan ta ansvar för sitt beteende! I min amatörpsykologiska värld så verkar det som hon har en alldeles otrolig förmåga att projicera sitt beteende på andra.

Jag förstår ju varför du bryr dig..för att man vill att familjemedlemmar ska kunna umgås och respektera varandra men det får inte vara på bekostnad av att alla utom "människan" ska må dåligt av hennes problem.

Hoppas du kan släppa "skiten" snart..det är så jävla drygt när ngt sånt här mal runt i skallen.

Vissa människor kan inte förändras och det verkar vara en sån Ni "fått på halsen"

Ibland är det rätt skönt att ställa sig "på sidan" och titta på vad som händer..vara passiv..passivitet är bra om man valt det själv!

Kramar från "Svammelfarmor" :)