fredag, januari 21, 2011

Skrämmande blogg om Fas3 Hur tänker folk ?

Usch o fy säger jag bara.

I morse satt jag som vanligt och kollade facebook och såg ett inlägg från Folkupproret Mot utnyttjande av praktikanter Ett blogginlägg som gjort mej sysselsatt hela dagen…….

För att göra det enkelt för mina läsare så snor jag helt enkelt hans inlägg och lägger det här, är det olagligt får han väl anmäla mej då Tänker

Företagare, ställ nu upp på FAS 3

Av Roger Södervall

 

Sällan har en för alla parter mera fördelaktig reform sjösattas än FAS 3. Alla parter blir vinnare, enda motprestatioen är att man skall vara ärlig.

Om det nu är sant att det finns företag som utnyttjar systemet, känns det som om vi företagare sparkar oss själva på smalbenen.

Nu gäller det verkligen att tänka till och skärpa sig alldeles speciellt. Om vi nu sköter oss kan följande inträffa. 1, arbetsmakrnade får tillgång till en enorm mänsklig resurs i form av 300 000 personer mänsklig initiativkraft. 2, nya tankar, händer, infuenser som ger Sveriges arbetsmarknad en konkurens boost som alla får glädje av. 3, samhällsapparaten genomgår en ekonomisk metamorfos enligt följande, fler i arbete, mindre i utanförskap, mindre mänskligt lidande, fler som kan konsumera i samhället, färre blir beroend av bidrag.

Enda motprestationen är att vara ärlig, anmäla sitt företag till FAS 3 och utse en handledare. Hur svårt kan det vara…

 

Länk till idiotinlägget finns Här

Mitt svar till ovanstående bloggare>>>>>>Som för övrigt också är postat i hans blogg och förmodligen kommer ge mej en del huvudvärk framöver……

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Den metamorfos du talar om, kommer istället leda till Sveriges undergång !

>>>Fler i arbete !

Hur tror du att man får  fler i ARBETE genom att utnyttja folk i Fas3 i 2 år och sen skicka ut dom i arbetslöshet igen ?

Är du medveten om att dessa personer INTE får söka arbete eller utbildning under dessa två år ? Hur leder det till arbete ?

Det leder inte någon annan vart än ännu djupare i avgrunden.

>>>Mindre i utanförskap!

Hur blir utanförskapet MINDRE, bara för att en människa utnyttjas i Fas3 utan skälig lön?
Tvärtom kan jag tala om för dej att en människa som arbetar gratis känner sej ännu mer utanför. Dom har inte råd att ex. låta sina barn gå klädda med senaste  modet, senaste mobilen osv, dom har inte råd med bil, sommarstuga, utlandssemester, gå till läkaren,skaffa glasögon, tandläkaren,kläder till sej själva, umgås med vänner etc. etc. etc. Hur får du dom att känna att dom är mindre utanför ?

>>>Fler som kan konsumera i samhället!

Dom får ju inte betalt för det jobbet dom tvingas utföra, eller trodde du att dom hade full lön som du själv, med möjlighet att dra av för resekostnader osv ? Vet du att man i Fas3 har MAX 9 tusen i månaden? (Det finns dom som har ännu mindre) På det ska dom betala hyra, mat och uppehälle, sen ska dom ju också ha råd att ta sej till sitt "jobb"  Många har också  barn. Hur ska konsumtionen ökas på det viset ?

>>> Färre blir beroende av bidrag.?

Dom flesta som är i Faserna får ju pengar nånstans ifrån, det förstår du väl va ? Om det sen är från försäkringskassan, arbetsförmedlingen eller sos är väl detsamma. Har det gjorts nån statistik på hur socialbidragen ökats sen den här sörjan startade, förstår du inte att den som tidigare fått bidrag från FK nu istället helt enkelt får det från sos istället, det ända som hänt är att man bytt utbetalare ! och att varje person kostar 5000 kr EXTRA i månaden, jämfört med vad den gjorde innan Fas3.
Hur kan du påstå att färre blir beroende av bidrag, det blir ju tvärtom.

>>> Mindre mänskligt lidande....

Fy usch och tvi vilket tänkande, du har visst ingen aning om vad som händer med dessa människor som blir utan pengar helt, jag tror inte att deras lidande blir så mycket mindre när dom tvingas från hus och hem ut på gatan. När man som arbetslös inte ens har råd att gå till doktorn eller hämta ut sin medicin.

Visste du att en del inte ens har råd att ta sej till sin fas3 plats ? Många tvingas till skilsmässa pga. av detta, har du man eller sambo är denna tvungen att försörja dej, om han inte klarar det så finns bara alternativet "ut på gatan" kvar....Hur minskar det, det mänskliga lidandet

Usch vilken hemsk syn du har :-(

Slutligen......Om alla arbetsgivare har samma syn som dej så kan jag inte annat än beklaga, det är dom som sänker Sverige, för det dom säljer eller tillverkar kommer ingen att ha råd att köpa, sen när alla går på Fas3. För, vem tror du kommer att ha ett riktigt jobb, med riktig lön när ALLA företag utnyttjar sina arbetare gratis ?

Nästa år kanske du själv är arbetslös pga. av att något företag med fler fasare lyckats konkurrera ut ditt företag från marknaden. Återkom gärna då och tala om hur du mår ;-) och vad du tycker om Fas3.

/Utförsäkrad praktikant------Förmodligen på god väg in i fasorna :-(

 

Så där ja, nu har jag postat detta i hans kommentarer, det väntar just nu på granskning.

Puh, jag är helt slut efter detta Förvirrad

raggartufsensign

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad lika vi är...

Har skrivit om det idag åxå... Jag har en "vän" som förespråkar Fas 3 och allt det där... :S

http://katidis.wordpress.com/2011/01/21/i-dont-wanna-die-but-im-not-keen-on-living-either/

KRAM!!