Tänkte jag skulle visa hur jag gör min delikata köttfärslimpa
Först så använder jag mej alltid bara av nötfärs, jag tycker att blandfärs blir alldeles för fettigt
Jag börjar med att smörja en form, sen plattar jag ut färsen i formen….Den får inte bli för tunn, speciellt inte i botten, då är det risk att den går sönder och all god fyllning rinner ut.
Sen klipper jag av 1/4 del av baconet och steker det.
Resten spar jag till senare.
Sen pressar jag ca 3-4 vitlökar och sprider det jämt över färsen.
Efter det sö’nger jag över riven ost, här är det extra gott med nån ost som har smak, gärna Västan. tyvärr hade jag inte det själv idag
Idag slängde jag också på ett par broccolibuketter, det brukar jag inte ha, men varför inte testa Efter det så ska det stekta baconet fördelas från ena sidan till andra….
Sen är det bara att skå ihop paketet…..Enkelt
Till slut så tar jag baconet som jag sparat sen förut och liksom bygger ett staket, det gör jag för att den ska hålla ihop och självklart för att det ska se fint ut
Sen ska det in i ugnen på 225 ¤ i ca 10 minuter. Sen öser du den med mjölk och häller på lite soya och fortsätter grädda på 175¤ i ca 40 minuter. Allt som allt ska den stå 45-50 minuter. Skär ett snitt i den för att kolla att den är ordentligt genomstekt. Ös 2-3 ggr till under tillagningen.
Kommer en bild sen när den är färdig också
Till det här serverar jag hemmagjord potatismos *mums* nu rinner det i munnen
4 kommentarer:
Halv åtta hos mig ;)
Ha Ha, om jag vågade skulle jag lätt ställa upp *s*
Åhhh mamsen du e bäst!!!!! Det här ska jag definitivt laga när jag får lön :-) Tack för att du la upp det här!!! Älskar dig! Puss <3
;-)
Nästa gång är det JAG som får komma hem till DEJ på middag ;-)
och du.....Jag har aldrig ägg eller nåt annat i, den håller ihop sej fint ändå :-)
iof kan det ju vara baconet som gör det, men som jag sa så finns det ju kalkonbacon, testa det :-)
Skicka en kommentar